Wijkzorg aanvragen

Met ingang van 1 juli is het aanvragen van wijkverpleging (persoonlijke verzorging en verpleging) in Noordoost-Brabant makkelijker: er wordt gewerkt met één aanvraagpunt voor de hele regio. Verwijzers en cliënten kunnen geplande wijkverpleging aanvragen zonder daarvoor eerst contact te hoeven opnemen met verschillende organisaties. 

Samen werken aan wijkverpleging
De wijkteams zijn verdeeld over verschillende postcodegebieden in de regio. Via het aanvraagpunt bekijken de wijkteams met elkaar wie de aanvraag voor wijkverpleging oppakt. Er wordt dan gekeken naar de inhoudelijke zorgvraag en de ruimte in de planning.  Natuurlijk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met uw de voorkeur.

Manier van aanvragen
Aanvragen voor 12.30 uur worden dezelfde werkdag beantwoord, aanvragen na 12.30 uur de volgende werkdag. Telefonisch of via e-mail krijgt de aanvrager een terugkoppeling.

Toekomstbestendige ouderenzorg
Deze gezamenlijke werkwijze is nodig omdat de groep ouderen met een zorgvraag stijgt en de zorgvragen complexer worden. Door de geplande wijkverpleging samen met de andere organisaties aan te bieden, blijft wijkverpleging beschikbaar.

Meer weten?
Meer informatie en het centrale aanvraagformulier is  beschikbaar op www.iedereenzorgt.nl.

IedereenZorgt in de Wijk
Aan IedereenZorgt in de Wijk doen mee: Vivent, BrabantZorg, Pantein, Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM), Laverhof, Annenborch, Vughterstede, Van Neynsel, Sint Jozefoord, Sint Anna Boxmeer en Santé Partners. Zij pakken dit samen op met wijkzorgaanbieders in de regio Noordoost-Brabant: Interzorg, Breederzorg, Cura Excellent, verschillende teams van Buurtzorg, Actiefzorg en Oda Zorg.