Recept september – Broccolisoep

Broccoli is een populaire groente. Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en betacaroteen. Wist u dat, hoe donkerder de broccoli van kleur is, hoe meer betacaroteen er in zit. Deze stof wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A en is erg goed voor het immuunsysteem. Broccoli is een veelzijdige groente.

Ingrediënten (2 personen):

  • Scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 groentebouillon blokje (tot 2, afhankelijk naar smaak)
  • 250 gram broccoli
  • 100 ml kookroom
  • Verse bieslook
  • 500 ml water
  • Optioneel: 125 gram spekjes of reepjes gerookte zalm
  • Optioneel: handje nootjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit olie in de soeppan.
  2. Snipper de ui en fruit deze ongeveer 2 minuten in de pan.
  3. Voeg de broccoli roosjes toe en het water en laat dit koken.
  4. Voeg de groentebouillonblokjes toe en wat bieslook en laat dit 10 minuten koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad.
  6. Voeg de kookroom al roerend toe.
  7. Optioneel: Bak de spekjes gaar en voeg deze toe aan de soep. Of voeg de reepjes zalm toe.
  8. Optioneel: voeg een handje nootjes toe als garnering van de soep.

Eet smakelijk!