Pompoensoep (voor 6 personen)
Ingrediënten:
- 1 flespompoen
- 2 wortelen
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- stukje gember
- 2 groentebouillonblokjes
- olijfolie
- 1 liter water
Naar wens toevoegen:
- 1 ons uitgebakken pancetta
- beetje chili snippers
- gemalen peperkorrels
- Marokkaanse kruiden ras-en-hanout
· Bereiden (voorbereiding 40 minuten)
· Maak de groenten schoon, schil de pompoen en verwijder pitten en snij in stukjes.
· Snijd de wortel in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak in kleine stukjes.
· Schil de appel, verwijder klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.
· Bak eventueel de pancetta uit.·
· Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit: ui, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur . Voeg de pompoen en wortel toe en bak op 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om
· Voeg het water, groentebouillon, appel en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
· Pureer met staafmixer en voeg naar smaak nog wat peper, chilivlokken of ras-el-hanout toe.
· Garneer met de uitgebakken stukjes pancetta.
Eet smakelijk!