Spinaziegratin
Spinazie bevat diverse belangrijke mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium.
Ingrediënten voor twee personen
- 500 gram aardappelen
- 200 ml halfvolle melk
- peper, nootmuskaat
- 400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
- 25 gram pijnboompitten
- 2 eieren
- 40 gram hüttenkäse
- 1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Breng 150 ml melk aan de kook.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
- Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel en schep dit op de aardappelpuree.
- Verdeel de rest van de hüttenkäse erover. Strooi de geraspte kaas erover.
- Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar en goudgeel worden.
Eet smakelijk!