Recept juni: Quiche met asperges en beenham

Aspergetaart met beenham 

Benodigdheden quiche (8 personen) 
  • 500 gram asperges (ongeschild) 
  • 100 gram beenham in reepjes 
  • 30 gram Parmezaanse kaas 
  • 4 plakken deeg voor hartige taart 
  • 3 eieren 
  • 100 gram Ricotta 
  • 1 rode ui 
  • 4 lente-uitjes 
  • 20 gram peterselie 
  • zeezout, vers gemalen peper en nootmuskaat 
Bereidingswijze  (15 minuten) 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden 
  • Laat het deeg ontdooien  
  • Rol de plakken deeg uit en bekleed hiermee een (ingevette) bakvorm. 
  • Bedek vervolgens de bodem van de bakvorm met de helft van de beenham  
  • Schil de asperges en snijd het onderste houtige stukje af. Houd de topjes apart. 
  • Kook de asperges ongeveer 5 minuten. Kook de topjes niet mee. Giet de asperges af. 
  • Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes. Meng dit met de asperges, de beenham en de peterselie. 
  • Klop de eieren los en roer de Ricotta erdoor en maak het mengsel op smaak met wat peper,  zout en wat nootmuskaat. 
  • Vul de bakvorm met het aspergemengel giet daarna het mengsel van de ei en Ricotta er overheen. 
  • Leg vervolgens de topjes van de asperges hier op en de  Parmezaanse kaas. 
  • Bak de taart in ongeveer 20 minuten af.