Recept juli: Geroerbakt varkensvlees met aubergine

Een heerlijk vullend stoofgerecht.

Geroerbakt varkensvlees met aubergine

Recept van het Voedingscentrum: Geroerbakt varkensvlees met aubergine

Aubergines zitten bomvol met vitamine B, vezels, foliumzuur, magnesium en andere mineralen. De aubergine is de minst calorierijke groente die er is: slecht 18 kcal per 100 gram. Ook bevat een aubergine weinig nitraat en heeft het een cholesterol verlagende werking.

Ingrediënten voor twee personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel gemalen komijn
Bereiding
  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
  5. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
  7. Bak de ui en de knoflook kort mee.
  8. Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en eventueel nog wat peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  9. Geef de rijst erbij.

Eet smakelijk!