Recept februari: Bloemkool ovenschotel

Bloemkoolovenschotel:  een romige bloemkoolovenschotel met gehakt, aardappelschijfjes en een heerlijke
kaassaus. Binnen een uur op tafel, voor 4 personen.

Benodigdheden:
• 300 gram bloemkoolroosjes
• 250 gram rundergehakt
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• 600 gr aardappelschijfjes
• 2 theelepels tijm
• 1 theelepel paprikapoeder
• 25 gram boter
• 25 gram bloem
• 250 ml melk
• 50 gram geraspte kaas
• zout en peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een pan met water en kook hierin de aardappelschijfjes samen met de bloemkoolroosjes 8 minuten.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het gehakt toe. Bak het gehakt, samen met de kruiden, rul.
Smelt de boter in een steelpan. Als de boter gesmolten is, voegt u de bloem toe. Meng dit kort door elkaar en laat dit mengsel 1 minuut
pruttelen.
Voeg daarna beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren met een garde. Als u alle melk heeft toegevoegd en de saus is iets dikker geworden, voeg de geraspte kaas toe
Als de kaas is gesmolten, breng op smaak met zout en peper en het het vuur uit.

Schotel:
Doe de aardappelschijfjes, gehakt en de bloemkool in een ingevette ovenschaal. Giet de kaassaus er overheen en meng alles een beetje door elkaar.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de ovenschotel.  Bak de bloemkoolovenschotel met gehakt ongeveer 30 minuten in de oven.

Bon appetit!