Gezonde voeding met een app

Om gezonder te eten, kan het gebruik van een app een handig hulpmiddel zijn. Hiermee krijgt u inzichtelijk wat u eet en of u voldoende voedingsmiddelen binnen krijgt. Welke apps zijn er allemaal en wat is het verschil.

  1. Voeding-app Eetmeter (Voedingscentrum).  Deze app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met deze app kunt u naast een eetdagboek ook een beweegdagboek bijhouden. Tevens geeft de app aan of een product binnen  de Schijf van Vijf valt en welk vervangend product u eventueel als gezondere keuze kunt nemen.
  2. De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt u bij een leuke en makkelijke manier  van gezonder te leven.  Met de app kunt u meer dan 70 veranderprogramma’s (challenges) volgen. Of kies uw eigen challenge. 
  3.  De Engelse app Yazio. Deze telt bijvoorbeeld niet alleen calorieën, maar ook stappen en u kunt de app verbinden aan uw Fitbit. Verder vertelt de app precies hoeveel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen een bepaald product bevatten en of ergens bijvoorbeeld veel suiker of zout in zitten.
  4.  De app VytalHiermee plant u gemakkelijk wat u binnen de dagelijkse hoeveelheid calorieën aan maaltijden en tussendoortjes kunt nemen. Ook biedt de app een enorme keuze aan inspiratierecepten.
  5. My Fitness Pal.  Met deze voedingsapp kunt u op een fijne manier uitvinden wat u op een dag eet. U kunt uw persoonlijke voedingsdoelstellingen ingeven, zoals meer eiwitten gaan eten.  En via het scannen van de barcode op een bepaald product kunt u het toevoegen aan uw persoonlijk plan.
  6. De gratis app Actify van het Zilveren Kruis. Met deze handige app kiest u een gezond doel, gaat u aan de slag met een ‘serie’ (zoals gezonder eten) en vinkt u af wat u aan oefeningen of acties gedaan heeft.