Gemarineerde aardbeiensalade

Aardbeien zitten bomvol goede voedingsstoffen en bevatten maar weinig calorieën! Ook voor mensen met diabetes passen aardbeien in een gezond voedingspatroon. Aardbeien bevatten veel vitamine C in en foliumzuur en maar weinig koolhydraten en calorieën (5 gram koolhydraten en 29 kilocalorieën per 100 gram aardbeien).

Aardbeien zijn momenteel weer volop verkrijgbaar en smaken ook in een ‘groene’ salade heerlijk.

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 125 gram aardbeien
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 75 gram gerookte spekjes
  • 100ml ongezoet sinaasappelsap
  • 75 gram jonge veldsla
  • 0,5 komkommer in plakjes
  • 1 avocado gesneden in plakjes
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aarbeien in vieren. Schep de balsamico azijn er doorheen en bestrooi met de peper. Laat dit 30 minuten staan.
  2. Rooster in een droge koekenpan de zonnebloempitten goudbruin en haal ze uit de pan.
  3. Verhit de olijfolie en bak de spekjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan en blus het bakvet af met het sinaasappelsap.
  4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de helften in plakjes. Schil de komkommer. Verwijder het binnenste van de komkommer met een lepel. En snijd de komkommer helften in plakjes.
  5. Verdeel de sla, avocado en de komkommer over twee borden. En leg hierop de spekjes, aardbeien, zonnebloempitten en de sinaasappeldressing.

Eet smakelijk!