Een goed gevulde erwtensoep
Benodigdheden:
- 2 pakken spliterwten
- 4/5 liter water
- 7.50 gram vleesribbetjes
- 3.75 gram rookworst
- 400/500 gram erwtensoep groente
- 150/200 gram fijne soepgroente
- 4/5 bouillonblokjes (rund)
Bereiden:
Kook de erwten volgens de verpakking, roer met regelmaat goed door. Schep het schuim van de soep af.
Kook de vleesribbetjes gaar in 1,5 uur.
Snijd de rookworst en kook deze ongeveer 15 minuten mee.
Voeg na twee uur de soepgroente toe bij de spliterwten en kook deze 30 minuten mee.
Haal de vleesribbetjes uit de pan en snijdt het vlees in blokjes.
Voeg alles toe in de pan bij de spliterwten en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog 10 minuten koken en verdeel de soep over kommen.
Smakelijk eten.