Een dagje zonder vlees met dit vegetarische recept. Andijvie is een groente die rijk is aan Vitamine A en vitamine C en aan mineralen.
Ingrediënten
- zonnebloemolie om in te bakken
- 50 gram pinda’s
- 270 gram udon noedels
- 500 gram andijvie grofgesneden
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 4 eieren zachtgekookt
ingrediënten voor de saus
- ½ teen knoflook
- 4 eetlepels tahin
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 ½ eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel kristalsuiker
- ½ theelepel szechuanpeper fijngemalen
Bereiding
1. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ca. 2 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier en hak daarna grof.
2. Rasp voor de saus de knoflook boven een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een koekenpan met dikke bodem de zonnebloemolie. Voeg de andijvie in delen toe tot deze slinkt. Dit duurt circa 6 tot 8 minuten.
4. Verdeel eerst de saus over vier kommen, doe dan de noedels, andijvie en tot slot de lente-ui en pinda’s erover.
Smakelijk eten!