Op donderdagmiddag 28 maart en 4 april heeft Vivent Langer Thuis het thema “Geldzaken” onder de aandacht gebracht.
Tijdens een tweetal bijeenkomsten zijn verschillende onderwerpen die alles te maken hebben met ‘geld” behandeld. Hoe krijgt u meer grip op de inkomsten en uitgaven en wat moet er geregeld worden voor later. Besproken zijn: het levenstestament, inkomensondersteunende maatregelen, babbeltrucs en het budgetteren.
Voor de lezing inkomens ondersteunende maatregelen is welzijnsorganisatie Farent ingegaan op de diverse toeslagen, zoals energietoeslag, huur- en zorgtoeslag en inkomensondersteunende maatregelen, zoals de voedselbank, kledingbank en de bijzondere bijstand. Veel regelingen worden vanuit de gemeente aangeboden. Op de website van uw gemeenten vindt u de informatie hoe u het kunt aanvragen en waar en wanneer de over de ‘inloopmomenten’ zijn.
Lezing levenstestament: In een levenstestament staan uw wensen beschreven voor de situatie waarin u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent de zaken zelf te regelen. En wie er namens u mag handelen. Tijdens de lezing door Huijbregts Notarissen & Adviseurs werd ook kort ingegaan op het verschil tussen een levenstestament en een testament.
Babbeltrucs: Hoe zijn deze te herkennen en wat kunt u ertegen doen? Met enkele filmpjes uit “Opsporing Verzocht” liet spreker Ferdinand Peeters zien, hoe snel het soms kan gaan.
Budgetteren: Budgetcoach Jennifer Baaijens van Inbalans, budgethulp Nederland, is ingegaan op het inzicht verkrijgen van inkomsten en uitgaven, het overzicht houden en waar men eventueel hulp kan vragen. ‘Want veel mensen wachten soms tot wel 5 jaar, voordat zij aangeven dat zij financiële ‘problemen’ hebben”. Gemeenten bieden ook hulp bij financiële vragen. Voor wie liever zelf aan de slag gaat, zijn de volgende websites interessant.
www.geldfit.nl / tel. 0800-8115
www.wijgaanhetfikksen.nl (Fikks app en persoonlijke buddy)
“Bedankt dat jullie deze bijeenkomsten aanbieden”.