Recept juli: Gevulde courgette

Courgette is een veelzijdige groente. En deze is niet alleen lekker, maar ook gezond. Zo is courgette rijk aan vezels en mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevat de groente ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C.

Benodigdheden ( 2 personen)

  • 2 courgettes
  • 300 gr rundergehakt
  • Geraspte kaas
  • 2 tomaten
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze (35 minuten)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een lepel. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Fruit de ui 2 tot 3 minuten in olie. Voeg dan de knoflook, het gehakt en de kruiden toe. Als het gehakt gaar is, voeg dan de tomatenblokjes toe en zet het vuur uit.
  4. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en leg de gevulde courgettes op een bakplaat of in een ingevette ovenschaal. Strooi als laatste wat geraspte kaas over de gevulde courgettes.
  5. Bak de gevulde courgettes circa 20 minuten in de oven.