Aspergetaart met beenham
Benodigdheden quiche (8 personen)
- 500 gram asperges (ongeschild)
- 100 gram beenham in reepjes
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 4 plakken deeg voor hartige taart
- 3 eieren
- 100 gram Ricotta
- 1 rode ui
- 4 lente-uitjes
- 20 gram peterselie
- zeezout, vers gemalen peper en nootmuskaat
Bereidingswijze (15 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Laat het deeg ontdooien
- Rol de plakken deeg uit en bekleed hiermee een (ingevette) bakvorm.
- Bedek vervolgens de bodem van de bakvorm met de helft van de beenham
- Schil de asperges en snijd het onderste houtige stukje af. Houd de topjes apart.
- Kook de asperges ongeveer 5 minuten. Kook de topjes niet mee. Giet de asperges af.
- Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes. Meng dit met de asperges, de beenham en de peterselie.
- Klop de eieren los en roer de Ricotta erdoor en maak het mengsel op smaak met wat peper, zout en wat nootmuskaat.
- Vul de bakvorm met het aspergemengel giet daarna het mengsel van de ei en Ricotta er overheen.
- Leg vervolgens de topjes van de asperges hier op en de Parmezaanse kaas.
- Bak de taart in ongeveer 20 minuten af.