Recept mei: rabarbercompote voor een gezond ontbijt

Een lekker ontbijt met rabarbercompote

Het rabarberseizoen loopt van april tot juli. In de maand mei is de smaak echter het lekkerst. Hoewel rabarber meestal in zoete gerechten wordt verwerkt, is het geen fruitsoort, maar een groente. Het bevat veel vezels, vitamine K en mineralen zoals calcium en kalium.

Ingrediënten compote (4  porties) 

  • 400 gram rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepels kraanwater
  • Sap van een halve limoen

Bereidingswijze

Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukken van 2 cm. Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje. Doe in een pan de rabarber, vanille, het water en de suiker. Breng dit aan de kook en laat het daarna op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar koken.

Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd deze in partjes. Schep de aardbeien door het rabarbermengsel en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit en breng de compote op smaak met het limoensap. De compote kunt u bewaren in een gesteriliseerde en afgesloten pot.

Doe eerst een laagje compote in een schaaltje en daarna 250 ml Griekse yoghurt. Vervolgens 3 eetlepels muesli en een handje ongezouten gemengde noten.