Spruitjes zijn super gezond. Ze bevatten een hoge concentratie van vitaminen en mineralen, samen met essentiële voedingsvezels. Spruitjes bevatten vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en vitamine K.
Ingrediënten voor twee personen
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 2 lamshaasjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt gedroogde rozemarijn
- oregano
- 1 eetlepel rode bessengelei
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de spruiten schoon. Kook de spruiten in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met wat peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
- Roer de rozemarijn en oregano door de margarine en voeg de bessengelei en 100 ml water toe. Roer al het aanbaksel los. Maak de jus op smaak met peper.
- Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en giet de jus er over. Geef de aardappelen en spruitjes erbij.
Eet smakelijk!