Recept oktober: Wortel-linzensoep

Goed gekruide linzensoep met wortel en bleekselderij.

Wortels behoren tot knolgewassen en bevatten allerlei mineralen (zoals kalium, natrium, calcium en fosfor) en vitaminen (zoals vitamine B, vitamine E en betacaroteen).

Ingrediënten voor twee personen
  • 1 ui
  • 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½-1 Spaanse peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 125 gram rode linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 laurierblad
  • 8 takjes koriander
  • 4 volkoren boterhammen
Bereiding
  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  3. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
  4. Snijd de peper in ringetjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  6. Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
  7. Was de linzen in een zeef.
  8. Voeg de linzen, 600 ml water, het stukje bouillontablet en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  9. Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
  10. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Verdun de soep eventueel met nog wat water. Roer de achtergehouden lepels soep en de ringetjes peper erdoor en warm goed door.
  11. Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.

Eet smakelijk!