Geroerbakt varkensvlees met aubergine
Aubergines zitten bomvol met vitamine B, vezels, foliumzuur, magnesium en andere mineralen. De aubergine is de minst calorierijke groente die er is: slecht 18 kcal per 100 gram. Ook bevat een aubergine weinig nitraat en heeft het een cholesterol verlagende werking.
Ingrediënten voor twee personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 aubergines
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 150 gram varkensvleesreepjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel gemalen komijn
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
- Bak de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en eventueel nog wat peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Geef de rijst erbij.
Eet smakelijk!